Belangrijk: de richtlijnen voor gebruik van het forum!

Lees voor je begint eerst de richtlijnen.

Moderators: Beheerder, Carla

Gebruikersavatar
Beheerder
Berichten: 45
Lid geworden op: Wo 22 Jan 2014, 16:16

Belangrijk: de richtlijnen voor gebruik van het forum!

Berichtdoor Beheerder » Vr 24 Jan 2014, 16:30

Op dit message board kun je berichtjes posten om dingen met lotgenoten te delen. Zo kun je elkaar herkenning en erkenning geven en elkaar bemoedigen. Voel je vrij om een berichtje te posten. Wij verwachten daarbij wel dat je de volgende richtlijnen in acht neemt:

  Je hoeft niet je echte naam te gebruiken als je dat niet wilt en ook je e-mail adres hoef je niet op te geven. Maar wij vragen wel dat je een vaste naam voor jezelf kiest, zodat het wel duidelijk is voor anderen wie er schrijft.

  Iedereen die op zoek is naar heilzaam lotgenotencontact en ook bereid is daar zelf een bijdrage aan te leveren, is hier welkom. Alle deelpersoonlijkheden, groot of klein mogen hier wat ons betreft schrijven.

  Verder vragen wij dat iedereen elkaar met respect behandelt. Er mag niet op elkaar gescholden worden en er mag niet gevloekt worden.

  Hoewel dit message board voortkomt uit een christelijk initiatief, hoef je geen christen te zijn om hier te schrijven. Ook op geloofsgebied vragen wij wederzijds respect.

  Als je gedetailleerd wilt vertellen over wat je meegemaakt hebt, dan is dat van harte welkom natuurlijk. Je kunt dan je verhaal of een deel daarvan schrijven onder Levensverhalen.

  Verder hoef je je niet steeds af te vragen wat voor anderen een trigger zou kunnen zijn, want dat kun je nooit van te voren weten. Aangezien het hele onderwerp triggerend is, verwachten we daarin dat je je eigen verantwoordelijkheid opneemt als het gaat om wat je wel of niet leest en schrijft op een bepaald moment. Geef zo duidelijk mogelijk in het onderwerp aan waar je bericht over gaat.

  Graag met gewone letters schrijven, geen zinnen in hoofdletters (caps), geen gebruik van sterretjes zoals deze: * en ook geen overdaad aan uitroeptekens e.d. omdat dat voor de lezer snel schreeuwerig kan overkomen.

  Het is niet toegestaan om anderen in een machteloze positie te duwen door aankondigingen te doen over dat het totaal foutgaat met je, of dat je een eind aan je leven gaat maken, of dat je teruggaat naar cult. Dit soort berichten zullen worden verwijderd en als de schrijver, na erop aangesproken te zijn door Beheerder of Moderator, toch doorgaat met het posten van dergelijke berichten kan een blokkering volgen.

  Hoewel wij heel goed begrijpen dat het loskomen van cult met een strijd gepaard gaat, waar vaak geen woorden voor zijn om te beschrijven hoe zwaar die strijd is, is de insteek van dit message board toch dat je los wilt komen van cult, en op weg wilt naar een leven in vrijheid. Op deze weg mag je al je gevoelens uiten, maar het is dus niet de bedoeling om steeds te blijven praten over teruggaan naar cult, of het anderszins vernietigen van je leven.

  Berichten waarin mensen teruggeroepen of bedreigd worden, zullen worden verwijderd.

  Berichten waarmee andere mensen in gevaar worden gebracht, zullen worden verwijderd.

  Berichten waarin met opzet programmerende woorden of zinnen staan, of woorden of zinnen die met opzet programmering omhoog halen bij anderen, zullen worden verwijderd.

  Berichten waarin met zelfmoord wordt gedreigd of zelfmoord wordt aangekondigd zullen worden verwijderd. Wel mag je natuurlijk altijd je gevoelens en wanhoop opschrijven en om steun vragen.

  Als blijkt dat een bericht geschreven is onder de naam van iemand anders, zonder toestemming van die persoon, zal dat bericht verwijderd worden.

  Berichten van actieve cultleden zullen worden verwijderd. Dit geldt ook voor mensen die gekozen hebben terug te gaan naar cult of die gekozen hebben in cult te blijven.

  Het message board is niet bestemd voor reclamedoeleinden en reclame die als onveilig wordt beschouwd, zal worden verwijderd.

  Het message board is niet bestemd voor gestook tussen mensen. Berichten die hierop gericht zijn, worden verwijderd.

  Wanneer je getriggerd bent door een bericht, plaats géén reactie.
  Laat diegene in zijn of haar waarde door het niet naar jezelf toe te trekken.

  Mocht je over hetgeen wat je heeft getriggerd willen praten, dat kan natuurlijk áltijd, maar:
  Laat de schrijver van dat bericht "buiten beeld", praat over datgeen je heeft triggert, niet over de aanleiding uit een ander bericht.
  Niemand kan er iets mee wanneer je enkel schrijft dat je getriggerd bent.
  Of zelfs dat je daarom weg gaat, niet meer leest enzenz.
  Schrijf dan gewoon niets, óók niet dat je het niet kunt lezen...

  Zo blijft er voor iedereen een keus te maken tussen iets wel of niet schrijven.
  Want die keus moet er kunnen zijn. Vrijheid is namelijk: zelfstandig mogen kiezen.

  Dit is een forum behorend bij Fragile Wing, het zal dus altijd wel iemand triggeren en het lezen en schrijven is nu eenmaal op eigen verantwoording.
  Na het lezen van deze richtlijnen ben je welkom te gaan schrijven op het message board. Wij hopen dat je hier herkenning en begrip zult vinden. En wij hopen dat je de ruimte voelt en de moed vindt om te schrijven over wat er met je is gebeurd en waar je mee zit. Wij wensen je veel sterkte en wijsheid toe.

Judith (Beheerder) en Carla (Moderator)
Fragile Wing
http://www.fragilewing.com

Terug naar “Richtlijnen”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast