Zwanger of een kindje... wat nu? De beschermde wieg!

Hier kun je lezen op welke manier je contact kunt opnemen als je hulp nodig hebt. Ook kun je lezen wat te doen als je zwanger bent of pas een baby hebt gekregen en je weet niet hoe het verder moet. Je kunt hier geen berichten plaatsen!

Moderators: Beheerder, Carla

Gebruikersavatar
Beheerder
Berichten: 45
Lid geworden op: Wo 22 Jan 2014, 16:16

Zwanger of een kindje... wat nu? De beschermde wieg!

Berichtdoor Beheerder » Di 09 Dec 2014, 11:21

Zwanger of een baby, wat nu?
Misschien bevind je je in de situatie dat je zwanger bent geraakt en je geen uitweg ziet. Of heb je een kindje gekregen en weet je niet wat je moet doen! Je hebt geen mogelijkheid om het kindje zelf te verzorgen of jij en/of je baby lopen gevaar. Dan mag je weten dat er veilige mogelijkheden zijn om je kindje naar toe te brengen. Naast de reguliere hulpverlenende instanties zoals Siriz, de Raad van Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg of het Fiom, is er nu ook de mogelijkheid om je kindje (geheel of deels anoniem) achter te laten in één van de huizen van stichting "De beschermde wieg". De Beschermde Wieg heeft een gratis hulplijn waar je 7 dagen per week, 24 uur per dag, terecht kunt voor al je vragen!
Het telefoonnummer is: 0800 6005 (gratis!)
Ook is het mogelijk om op de website je vraag achter te laten of te chatten met een medewerker.

Beschermde Wieg
Ben je om wat voor reden dan ook bang om de instellingen, die wij hiervoor noemden, te benaderen? Ben je in verwachting, angstig, wanhopig en radeloos? Dan kan je wellicht een verkeerde keuzes maken, waarvan je jarenlang veel spijt en verdriet zult hebben. Als je ècht geen kant meer op kunt en hebt besloten illegaal afstand te doen van je baby (door het ergens onbeschermd achter te laten of, nog erger, om te brengen), mag je ervoor kiezen je baby in een speciaal kamertje te leggen! Dit kan nu op twee adressen in Nederland:

Stichting Beschermde Wieg
Westkil 42
3356MA Papendrecht

Palembangstraat t.o. nr 46/48
Groningen

Hoe gaat het in zijn werk?

Op de website van de beschermde wieg kun je alles lezen over de mogelijkheden van hulpverlening, maar ook over hoe je je kindje kunt achterlaten op één van de genoemde adressen.

Zoek hulp, blijf niet alleen!
Lieve vrouw, ook al komt er nu nog zoveel op je af en lijkt alles onoverkomelijk en uitzichtloos, weet dat er mensen zijn die er voor jou en je baby willen zijn! Blijf niet alleen met je vragen en nood, maar schakel hulp in! Misschien heb je de gedachte dat het beter is voor je kindje als het niet geboren wordt of zo snel mogelijk weer sterft, maar dat is niet waar! Het is een kostbaar leven dat jij met je meedraagt. Een leven met bestaansrecht en waard om van gehouden te worden en op te groeien! Er is niet alleen hulp voor je kindje, maar ook voor jou! Ook jij mag leven en vrij worden, herstellen van wat je allemaal hebt meegemaakt. Je bent een kostbaar mens!

Terug naar “Hulp nodig of (ongewenst) zwanger?”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast